Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Slané rožky s oškvarkami


Prísady

1 dcl mlieka,
40 g droždia,
1 lyžica cukru,
500 g polohrubejmúky,
250 g margarínu,
1 celé vajce,
žĺtok,
3 smotanového syru Lunex,
1/2 lyžice soli,
vajce napotretie,
400 g zomletých škvariek,
80 g Ementálu naposypanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.38/5

Hodnotenie: 2.4/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z
mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Preosiatu múku so soľou spracujeme s kváskom, postrúhaným margarínom, vajcom, žĺtkom a syrom. Cesto necháme prikryté asi 45 minút. Potom ho sformujeme na valec,
ktorý rozdelíme na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme na okrúhlu placku, ktorú natrieme zomletými škvarkami. Potom ju radielkom rozdelíme na 8 dielov (ako tortu). Každý diel stočíme od širšej strany a potrieme rozšľahaným vajcom. Rožky poukladáme na vymastený plech.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!