Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jahodový smotanový koláč


Prísady

4 vajcia,
100 g hladkej (alebo polohrubej múky),
100 g práškového cukru,
kôra z polovice citróna,
šťava z 1 citróna\.
Plnka: 250 ml šľahačky
,
500 g čerstvých jahôd,
25 g práškového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Za stáleho šľahania postupne primiešame múku a citrónovú šťavu. Z takto vypracovaného cesta si pripravíme tri tenšie tortové korpusy, ktoré upečieme v mierne vyhriatej rúre (asi pol hodiny). Po vychladnutí na prvý korpus rozotrieme ušľahanú osladenú šľahačku, povtláčame do nej odstopkované jahody (veľké jahody prekrojíme), zakryjeme druhým korpusom a znova natrieme šľahačkou, ktorú doplníme jahodami. Nakoniec priložíme posledný korpus a povrch ozdobíme šľahačkou a celými jahodami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!