Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jadranská torta


Prísady

Cesto: 100 g horkej čokolády,
100 g masla,
100 g prášk\.
cukru
,
1 štipku soli,
5 vajíčok,
70 g mletých mandlí,
2 lyžice kakaa,
80 g polohrubej múky,
1 lyžičku prášku do pečiva
Maslový krém: 125 g prášk\.
cukru
,
1 balíček vanilínového cukru,
3 žĺtka,
50 g škrobu,
250 ml mlieka,
250 g čokoládovej polevy,
200 g masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto: Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. 3 žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista a zľahka spojíme s bielkovým snehom.
Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievame olej.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
Krém: Krupicový cukor, maizenu a 1 žĺtok dobre rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme.
Do maslovej hmoty pridáme pomleté oriešky. Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme v chlade stuhnúť.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha a natrieme
na krémovú vrstvu. Z čokolády na varenie a z tuku pripravíme čokoládovú polevu a potrieme ňou povrch torty.
Keď stuhne, tortu ozdobíme zvyšnou šľahačkou a celými lieskovými orieškami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!