Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Obrátený koláč


Prísady

1 kg jemne kyslých tvrdých jabĺk,
100 g prášk\.
cukru
,
50 g hrozienok
Cesto: 1 vajce
,
250 g hladkej múky,
125 g masla,
štipku soli,
maslo na vytretie formy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do preosiatej múky dáme soľ, nakrájané studené maslo a vajce. Rýchlo spracujeme rukami, vypracujeme cesto a hotové zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky na hodinu.
Jablká ošúpeme, nakrájame na osminy a zbavíme jadierok. Formu vytrieme maslom, vysypeme cukrom a vyložíme jablkami a hrozienkami. Formu vložíme do rúry a jablká pri nižšej teplote 10 až 15 min zapekáme, aby cukor a šťava z jabĺk začali karamelizovať.
Cesto necháme trochu zmäknúť a rozváľkame do tvaru formy. Jablká vo forme prekryjeme cestom, dobre ho pritlačíme a formou opäť vložíme do rúry. Pečieme pri 180 C približne 20 až 25 min dozlata.
Hotový koláč necháme aspoň štvrť hodiny chladnúť, prikryjeme tanierom a vyklopíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!