Prísady
1 kg jemne kyslých tvrdých jabĺk,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do preosiatej múky dáme soľ, nakrájané studené maslo a vajce. Rýchlo spracujeme rukami, vypracujeme cesto a hotové zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky na hodinu.
Jablká ošúpeme, nakrájame na osminy a zbavíme jadierok. Formu vytrieme maslom, vysypeme cukrom a vyložíme jablkami a hrozienkami. Formu vložíme do rúry a jablká pri nižšej teplote 10 až 15 min zapekáme, aby cukor a šťava z jabĺk začali karamelizovať. Cesto necháme trochu zmäknúť a rozváľkame do tvaru formy. Jablká vo forme prekryjeme cestom, dobre ho pritlačíme a formou opäť vložíme do rúry. Pečieme pri 180 C približne 20 až 25 min dozlata. Hotový koláč necháme aspoň štvrť hodiny chladnúť, prikryjeme tanierom a vyklopíme. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!