Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jablkové minibábovky


Prísady

2 vajcia,
200 g práškového cukru,
1/2 šálky sušených marhúľ (alebo zmesi),
1/3 šálky sušených sliviek,
1 lyžičku škorice,
1 vrecúško kypriaceho prášku,
0‚5 dl becherovky,
1/2 šálky mandľových lupienkov,
1/3 šálky polohrubej múky,
1‚5 dl oleja,
2 lyžice masla,
1 jablko,
2 dl mlieka,
1 lyžicu medu,
2 lyžice pudingového prášku,
1 dl mandľového likéru (amareto)\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Formičky na minibábovky vytrieme maslom. Vajcia šľaháme na elektrickom šľahači, postupne pridávame cukor, kypriaci prášok zmiešaný s polohrubou múkou, škoricu, časť nadrobno pokrájaného sušeného ovocia (časť si necháme na ozdobenie), nadrobno pokrájané sušené slivky, mandľové lupienky, postrúhané jablko (šťavu vytlačíme), becherovku, olej. Zmes nalejeme do formičiek a upečieme. V časti mlieka rozpustíme pudingový prášok. Mlieko privedieme do varu a postupne prilievame mlieko s práškom. Uvaríme pomerne riedky puding. Do odstaveného pudingu primiešame med a mandľový likér. Upečené, vychladnuté bábovky prelejeme vychladnutým pudingom a ozdobíme sušeným ovocím.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!