Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Malinovo-želatínová torta s ovocím


Prísady

Korpus: 3 vajcia,
3 kopcovité PL práškového cukru,
3 kopcovité PL polohrubej múky,
tuk a polohrubú múku na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy
Plnka: 20 g práškovej želatíny
,
250 ml vody,
120 g kryštálového cukru,
2 šľahačky á 250 ml,
200 g malín,
ovocie na ozdobu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.68/5

Hodnotenie: 1.7/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misy dáme 3 žĺtka a 2 kopcovité PL práškového cukru. Šľaháme pár minút do peny, potom pridáme 3 kopcovité PL polohrubej múky, zamiešame a nakoniec ľahko vmiešame sneh z 3 bielkov a 1 kopcovitej PL práškového cukru.
Dno tortovej formy vymastíme, vysypeme polohrubou múkou a vlejeme cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme, pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút pri 180°C, a potom necháme vychladnúť.
Do pohára nalejeme 125 ml vody, vsypeme 20 g práškovej želatíny a necháme ju nabobtnať. Medzitým vyšľaháme obe šľahačky. Do menšieho hrnca nasypeme 120 g kryštálového cukru, nalejeme 125 ml vody a zohrievame a miešame, až sa všetok cukor rozpustí. Pridáme nabobtnanú želatínu, miešame a zohrievame len chvíľku, až bude tekutá (nesmie vrieť).
Potom želatínovú tekutú zmes rozdelíme na polovicu do 2 pohárov a stále miešame, až kým bude vlažná. Maliny, či už čerstvé alebo rozmrazené, popučíme vidličkou na tanieri a vmiešame ich do jednej šľahačky. Potom prilejeme 1 pohár pripravenej vlažnej želatíny, dobre vymiešame a vylejeme na pripravený vychladnutý korpus.
Druhý pohár vlažnej želatíny prilejeme do druhej vyšľahanej šľahačky, opäť dobre vymiešame a vylejeme na malinovú vrstvu. Povrch uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.
Nakoniec ozdobíme ovocím podľa fantázie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!