Prísady
Korpus: 3 vajcia,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do misy dáme 3 žĺtka a 2 kopcovité PL práškového cukru. Šľaháme pár minút do peny, potom pridáme 3 kopcovité PL polohrubej múky, zamiešame a nakoniec ľahko vmiešame sneh z 3 bielkov a 1 kopcovitej PL práškového cukru.
Dno tortovej formy vymastíme, vysypeme polohrubou múkou a vlejeme cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme, pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút pri 180°C, a potom necháme vychladnúť. Do pohára nalejeme 125 ml vody, vsypeme 20 g práškovej želatíny a necháme ju nabobtnať. Medzitým vyšľaháme obe šľahačky. Do menšieho hrnca nasypeme 120 g kryštálového cukru, nalejeme 125 ml vody a zohrievame a miešame, až sa všetok cukor rozpustí. Pridáme nabobtnanú želatínu, miešame a zohrievame len chvíľku, až bude tekutá (nesmie vrieť). Potom želatínovú tekutú zmes rozdelíme na polovicu do 2 pohárov a stále miešame, až kým bude vlažná. Maliny, či už čerstvé alebo rozmrazené, popučíme vidličkou na tanieri a vmiešame ich do jednej šľahačky. Potom prilejeme 1 pohár pripravenej vlažnej želatíny, dobre vymiešame a vylejeme na pripravený vychladnutý korpus. Druhý pohár vlažnej želatíny prilejeme do druhej vyšľahanej šľahačky, opäť dobre vymiešame a vylejeme na malinovú vrstvu. Povrch uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Nakoniec ozdobíme ovocím podľa fantázie. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!