Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Dunajské vlny


Prísady

Cesto: 2 dcl vody,
150 g masti,
150 g hlad\.
múky
,
6 vajec
Plnka: 500 ml mlieka
,
2 Zlaté klasy,
60 g kryšt\.
cukru
,
4 vajcia,
2 margaríny,
100 g práš\.
cukru
,
1 lyžicu kakaa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.9/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto: Vodu, masť a múku varíme, pokiaľ sa cesto neoddeľuje od varešky. Do vychladnutého pridáme po jednom vajcia. Zapracujeme ich najlepšie šľahačom. Cesto rozdelíme na 2 časti. Rukou ho roztlačíme na pomastený plech. Vrch cesta pokropíme vodou. Pečieme pri 250 C, asi 10 min, a potom dopečieme pri 100 C, pokiaľ cesto nie je ružové.
Cesto sa pri pečení roztiahne a vytvorí vlny. Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a vajec uvaríme puding. Z margarínu, cukru a vychladnutého pudingu vyšľaháme plnku. Pokiaľ chceme plnku kakaovú pridáme kakao.
Medzi pláty dáme plnku a vrch polejeme čokol.polevou alebo cukrov.polevou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!