Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Croasanty


Prísady

600 g hladkej múky,
0‚5 l mlieka,
15 g droždia,
1/2 lyžičky soli,
30 g masla,
2 vajcia,
60 g práškového cukru,
400 g masla,
malé množstvo hladkej múky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Droždie rozmiešame malom množstve vlažného mlieka, pridáme hladkú múku, soľ, 30 g zmäknutého masla, cukor, vajcia. Dobre vymiesime a podľa potreby pridávame mlieko. Cesto má mať tuhšiu konzistenciu. Do 400 g masla zapracujeme menšie množstvo hladkej múky a vytvarujeme tukovú kocku. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, tukovú kocku položíme doprostred a preložíme cez ňu cesto. Takto preložené cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na 3 krát. Tento postup zopakujeme 3 krát. Po poslednom preložení necháme 1 hodinu odpočinúť (stuhnúť) v chladničke. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2,5 až 3 mm, vykrojíme z neho väčšie trojuholníky. Do stredu položíme náplň a zrolujeme na croasanty. Náplň môžeme použiť sladkú (čokoláda), alebo slanú (oravská slaninka). Croasanty poukladáme na plech, vystlatý papierom na pečenie. Chvíľu necháme kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme asi 10 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!