Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jemný koláč s makovou plnkou


Prísady

Cesto:
230 g hladkej múky
,
štipku soli,
60 g práškového cukru,
150 g masla,
2 žĺtky,
citrónovú kôru,


Plnka:
300 g pomletého maku
,
100 g práškového cukru,
balíček vanilínového cukru,
250 ml mlieka,


Bielkový sneh:
5 bielkov
,
150 g kryštálového cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto:
Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 15 minút na chladnejšie miesto. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 x 30 cm. Cesto potrieme makovou plnkou a vložíme do vyhriatej rúry. Napoly upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme bielkovým snehom a dáme do rúry dopiecť.

Plnka:
Vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilínový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Bielkový sneh:
Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!