Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládový srnčí chrbát


Prísady

110 g masla,
120 g práškového cukru,
30 g polohrubej múky,
30 g žemľovej strúhanky,
50 g čokolády na varenie,
6 vajec,
um,
ríbezľový lekvár,
čokoládová poleva,
cca 20 mandlí


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.76/5

Hodnotenie: 1.8/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku, strúhanku a orechy nasucho premiešame a odložíme. Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom a s 90 g práškového cukru. Postupne zapracujeme 6 žĺtkov. Zo 6 bielkov pripravíme tuhý sneh a pridáme doň 30 g práškového cukru. Do čokoládovej hmoty striedavo po malých častiach zamiešame orechovú zmes a sneh. Cesto dame do väčšej formy na srnčí chrbát, ktorú sme predtým vymastili posypali múkou, povrch zarovnáme, Pečieme v predhriatej rúre asi hodinu. Upečený koláč z formy vyklopíme a keď vychladne, rozrežeme ho po dĺžke na dve časti. Každú pokropíme rumom, natrieme lekvárom a znova spojíme. Povrch tiež natrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Mandle pokrájame na male kúsky, ktoré napicháme do koláča.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!