Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Primátorské rožky


Prísady

320 g hrubej múky,
soľ,
100 g lieskových orieškov,
citrónovú kôru,
180 g masla,
100 ml mlieka,
lyžičku cukru,
30 g droždia,
100 g práškového cukru,
balíček vanilínového cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.6/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misky dáme múku, soľ, zomleté, nasucho opražené oriešky, postrúhanú kôru a premiešame. Z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia urobíme kvások a vlejeme do múky. Pridáme postrúhané maslo a vymiesime lesklé cesto.
Spracované cesto zabalíme do utierky poprášenej múkou, zľahka zaviažeme a na dve hodiny vložíme do hrnca so studenou vodou. Vykysnuté cesto rozbalíme, na pomúčenej doske premiesime, sformujeme do tvaru bochníka a rozkrojíme ho na šesť rovnakých dielov.
Každý ušúľame do tvaru valca s priemerom 2 cm, nakrájame na kolieska široké 1 cm a ušúľame rožteky. Rozložíme na suchý plech a v horúcej rúre upečieme doružova. Horúce obalíme v práškovom cukre, do ktorého sme primiešali balíček vanilínového cukru.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!