Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Paradajky plnené olivami


Prísady

4 stredne veľké paradajky,
50 g čiernych olív,
40 g zelených olív v náleve,
70 g varenej ryže,
3 lyžice strúhaného parmezánu,
3 čajové lyžičky zeleného petržlenu,
2 lyžice olivového oleja,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.90/5

Hodnotenie: 1.9/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rúru zahrejeme na 180 oC. Malý plech zľahka vytrieme olejom a položíme naň umyté paradajky, z ktorých sme odrezali vrch a vnútrajšok malou lyžičkou. Vybratý vnútrajšok osolíme a odložíme. Olivy prelejeme vriacou vodou, necháme v nej asi 1 minútu, potom ich precedíme a osušíme. Vykôstkujeme ich a nakrájamé na tenké plátky. Dáme ich k dužine paradajok a pridáme nasekaný zelený petržlen, nastrúhaný syr, ryžu, zvyšok oleja, korenie a soľ. Vzniknutou zmesou plníme lyžičkou pripravené paradajky. Potom ich dáme asi na 20 minút do rúry. Plnka by mala byť opečená na povrchu dozlata. Podávame teplé až vlažné, ale chutné sú aj studené.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!