Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Halušky s kyslou kapustou


Prísady

600 g zemiakov,
150 g hrubej múky,
soľ,
1 vajce,
100 g hladkej múky,
100 g údenej slaniny,
l cibuľa,
300 g kyslej kapusty,
čierne korenie,
rasca,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (119)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme a postrúhame. Pridáme hrubú múku, soľ, vajce a hladkú múku. Vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, povaríme ich a povyberáme. Údenú slaninu pokrájame a rozškvaríme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu, korenie a rascu. Prikryjeme a udusíme do mäkka. Halušky posypeme udusenou kapustou a polejeme rozškvarenou údenou slaninkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!