Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Marinovaná zelenina


Prísady

120 g šampiňónov,
2 papriky (asi 400 g),
250 g mrkvy,
40 g zelených olív (najlepšie plnených mandľami),
1 lyžica kapary,
3 lyžice oleja,
1 lyžica octu,
5 lístkov sušenej šalvie,
mleté čierne korenie,
soľ\.
Marináda: 5 lyžíc bieleho vína
,
pol viazaničky petržlenovej vňate,
3 lyžice oleja,
5 lyžíc octu,
trochu cukru,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.94/5

Hodnotenie: 1.9/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Šampiňóny očistíme a umyjeme. Mrkvu očistíme, umyjeme, nakrájame na paličky a 1 minútu varíme vo vriacej, osolenej vode. Zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Na panvicu dáme 1 lyžicu oleja, pridáme papriku, mrkvu a chvíľu opražíme. Pridáme ocot, šalviu, osolíme a okoreníme. Dusíme asi 5 minút. Šampiňóny dusíme zvlášť na 2 lyžiciach oleja asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme. Do hlbšej misy dáme zeleninu, olivi a kapary (tie môžeme vynechať). Všetky prísady na marinádu zamiešame, ochutíme a zalejeme zeleninu. Necháme pôsobiť 2 až 3 hodiny. Podávame posypané umytou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!