Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ajvar


Prísady

800 g zelenej papriky,
400 g baklažánov,
100 ml oleja,
250 ml octu,
6 strúčikov cesnaku,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Baklažány olúpeme a po dĺžke nakrájame na plátky. Papriky rozpolíme a zbavíme semien. V hrnci zmiešame 750 ml vody, 250 ml octu, trochu oleja a privedieme do varu. Do vriacej zmesi vložíme papriky a baklažány, 5 minút povaríme a precedíme. Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku a dobre premiešame. Pomletú zeleninu a zvyšný olej za stáleho miešania varíme asi pol hodiny, kým nevznikne hustá masa. 10 minút pred ukončením varenia zeleninovú zmes ochutíme cesnakom, soľou a mletým čiernym korením.
Ajvar možno aj konzervovať. Èistý zavárací pohár zohrejeme v rúre, naplníme ajvarom a na 10 minút opäť vložíme do rúry, aby sa na povrchu zmesi vytvoril povlak.
Ajvar sa dá pripraviť aj iným spôsobom:
Papriky opečieme na platni na sporáku alebo v rúre, olúpeme, pomelieme na mäsovom mlynčeku a uvaríme spolu s baklažánmi v oleji. Takto pripravený ajvar je veľmi chutný.
Podáva sa ako predjedlo alebo ako príloha k pečenému mäsu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!