Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Moriak s mandľovou plnkou


Prísady

1 moriak cca 3 kg,
75 g masla,
sladká paprika,
1 citrón\.
Plnka: 50 g prerastanej slaniny
,
nakrájať na kocky a opražiť\.
Pridať 2 nakrájané cibule
,
zväzok petržlenu,
pokrájanú morčaciu pečeň a opražiť\.
4 plátky na kocky nakrájaného toastoveho chleba (alebo iné biele pečivo) opražiť a spolu s 100 g posekaných madlí
,
50 g hrozienok,
1 väčším jablkom nakrájaným na kocky (bez šupky a jadier) pridať k základu\.
Pridať 1/3 šálky mlieka
,
2 vajíčka,
tymián,
rozmarín,
(alebo lyžičku majoránky namiesto oboch korenín),
trochu soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.42/5

Hodnotenie: 2.4/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Moriaka umyť, osušiť, zvonka i zvnútra okoreniť osoliť, naplniť pripravenou plnkou, zbytok plnky možno vložiť pod kožu, alebo do krku. Otvor zašiť, položiť na plech, pomazať citrónovou šťavou a paprikou rozpustenou v masle. Zakryť alobalom, piecť v rúre pri teplote 170° cca 3 hod. Posledných 45 min. alobal odkryť a položiť na plech vydlabané jablká (aj so šupkou) do otvoru vložíme pikantnú ovocnú omáčku alebo brusnicový kompót. Vhodné je podávať s dusenou červenou kapustou a zemiakovo-krupicovou knedľou (vtedy nedávame jablká)














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!