Prísady
1 moriak cca 3 kg,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Moriaka umyť, osušiť, zvonka i zvnútra okoreniť osoliť, naplniť pripravenou plnkou, zbytok plnky možno vložiť pod kožu, alebo do krku. Otvor zašiť, položiť na plech, pomazať citrónovou šťavou a paprikou rozpustenou v masle. Zakryť alobalom, piecť v rúre pri teplote 170° cca 3 hod. Posledných 45 min. alobal odkryť a položiť na plech vydlabané jablká (aj so šupkou) do otvoru vložíme pikantnú ovocnú omáčku alebo brusnicový kompót. Vhodné je podávať s dusenou červenou kapustou a zemiakovo-krupicovou knedľou (vtedy nedávame jablká)
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!