Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vyprážané kuracie rezne s paradajkami


Prísady

4 kuracie rezne (asi 200 g),
200 g mrazeného špenátu,
4 tenké plátky ementálu,
2 vajcia,
500 g strúhaného tvrdého syra (parmezánu),
5 paradajok,
100 g masla,
pol lyžice paradajkového pretlaku,
pár kvapiek octu,
cukor,
múka,
olej,
polievkový bujón,
biele víno,
mleté čierne korenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mrazený špenát necháme rozmraziť, kuracie rezne naklepeme, rozložíme na ne špenát, osolíme a okoreníme. Na špenát dáme po plátku ementálu, rezne zakrútime a upevníme niťou alebo ihlicami. Paradajky krátko sparíme vo vriacej vode, vyberieme, olúpeme, rozrežeme na 4 časti a vyberieme dužinu, ktorú opečieme na jednej lyžici masla. Pridáme paradajkový pretlak, rozriedime ho trochou bieleho vína, dochutíme soľou, korením, octom, štipkou cukru a polovicou polievkového bujónu. Necháme prevrieť, podľa potreby rozriedime trochou vody. Vajíčka dobre vymiešame so strúhaným parmezánom. Kuracie rezne obalíme v múke a namočíme do vajcia. Na oleji pomaly, z každej strany vypražíme dozlata. Podávame s paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!