Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pikantné kurča na smotane


Prísady

1 stredne veľké kurča,
3 strúčiky cesnaku,
4 paradajky,
4 zeleninové papriky,
1 veľká cibuľa,
200 ml kyslej smotany,
olej,
1 lyžica kečupu,
1 lyžica citrónovej šťavy,
2 lyžice hladkej múky,
mletá paprika,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5

Hodnotenie: 2.3/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Dobre umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme rozotretým cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča na rozpálený olej a zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka. Potom ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme diely kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko podusíme domäkka a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!