Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kurča s mandľami a slivkami


Prísady

2 malé kurence,
100 g lúpaných mandlí,
200 g sušených sliviek,
1000 g malých zemiakov,
200 g malej cibule,
5 strúčikov cesnaku,
olej,
3 klinčeky,
3 bobkové listy,
100 ml bieleho vína,
rozmarín,
tymian,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurence umyjeme. Zvnútra i zvonku ich osolíme, okoreníme a do otvoru nasypeme trochu tymianu. Stehná zviažeme kuchynskou niťou. Slivky prerežeme na 4 časti, cibuľu a cesnak očistíme. Vo veľkom pekáči zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, mandle, klinčeky, bobkový list, sušené slivky a dusíme. Do pekáča vložíme hruďou nadol obe kurence. Podlejeme vínom, ďalej podľa potreby podlievame vodou. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 180 oC na druhej polohe mriežky 1 hodinu. 10 minút pred dopečením pridáme 2 lyžice oleja. Medzitým dobre umyjeme zemiaky a v osolenej vode, do ktorej sme pridali trochu rozmarínu, ich uvaríme do mäkka. Ešte teplé olúpeme a vcelku opečieme na oleji (asi 6 lyžíc). Osolíme a okoreníme. Kurence rozporcujeme a podávame spolu so zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!