Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurča s horčicovou kôrkou


Prísady

maslo na vymastenie formy,
kurča (cca 1‚5 kg),
soľ,
mleté čierne korenie,
1/2 cibule,
1 strúčik cesnaku,
1 PL masla alebo margarinu,
75 g čerstvých omrviniek z bieleho chleba alebo strúhanky,
2 PL čerstvej petržlenovej vňate,
4 PL majonézy prípadne tatarskej omáčky,
2 lyžičky dijónskej (pikantnej) horčice


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.74/5

Hodnotenie: 1.7/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča umyjeme a naporcujeme. Gril alebo horné zahrievanie v rúre zapneme na 250°C. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom. Naporcované kurča osolíme, okoreníme a vložíme do misy kožou nadol. Grilujeme asi 20 minút v 15 cm vzdialenosti od tepelného zdroja, kým kúsky kurčaťa pekne nezhnednú, a nie sú takmer hotové.
Asi v polovici pečenia kusy kurčaťa obrátime. Kým sa kurča pečie (griluje), nasekáme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno. V malom hrnci roztopíme na miernom ohni maslo, pridáme cibuľu a cesnak a dusíme pod pokrievkou asi 5 min (občas premiešame).
K udusenej cibuľke a cesnaku pridáme petržlenovú vňať, strúhanku alebo čerstvé omrvinky a ostavíme hrniec bokom. Zmiešame majonézu s horčicou. Po uplynuti 20 minút kurča zase obrátime kožou dole a grilujeme ešte 5 min.
Kurča opäť otočíme, natrieme horčicovo-majonézovou zmesou. Posypeme petržlenovou zmesou a dáme pod gril ešte asi na 3 min zapiecť, kým sa nevytvorí hnedastá kôrka. Hotové kurča podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!