Prísady
maslo na vymastenie formy,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kurča umyjeme a naporcujeme. Gril alebo horné zahrievanie v rúre zapneme na 250°C. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom. Naporcované kurča osolíme, okoreníme a vložíme do misy kožou nadol. Grilujeme asi 20 minút v 15 cm vzdialenosti od tepelného zdroja, kým kúsky kurčaťa pekne nezhnednú, a nie sú takmer hotové.
Asi v polovici pečenia kusy kurčaťa obrátime. Kým sa kurča pečie (griluje), nasekáme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno. V malom hrnci roztopíme na miernom ohni maslo, pridáme cibuľu a cesnak a dusíme pod pokrievkou asi 5 min (občas premiešame). K udusenej cibuľke a cesnaku pridáme petržlenovú vňať, strúhanku alebo čerstvé omrvinky a ostavíme hrniec bokom. Zmiešame majonézu s horčicou. Po uplynuti 20 minút kurča zase obrátime kožou dole a grilujeme ešte 5 min. Kurča opäť otočíme, natrieme horčicovo-majonézovou zmesou. Posypeme petržlenovou zmesou a dáme pod gril ešte asi na 3 min zapiecť, kým sa nevytvorí hnedastá kôrka. Hotové kurča podávame. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!