Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kuracie mäso na poľovnícky spôsob


Prísady

800 g kuracích pàs alebo vykostených stehien,
100 g slaniny,
1 cibuľu,
mleté čierne korenie,
bobkový list,
1 lyžičku hladkej múky,
3 lyžice masla,
100 g čerstvých šampiňónov,
1 lyžičku soli,
1‚5 dl červeného vína,
5 lyžíc ríbezľového džemu,
citrón\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.97/5

Hodnotenie: 2.0/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa cez vlákno nakrája na drobnejšie kúsky. Na slanine nakrájanej na kocky a rozškvarenej do sklovita sa opraží dozlata nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa nakrájané mäso, krátko sa opraží, okorení mletým čiernym korením a bobkovým listom a podusí. Zmes sa zapráši múkou, pridá sa maslo, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, spolu sa všetko krátko opraží, mierne osolí, zastrekne vodou, vínom, zamieša a podusí. Nakoniec sa dochutí ríbezľovým džemom, citrónovou šťavou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cestoviny, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!