Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurča s haluškami


Prísady

1 väčšie kurča,
1 až 2 karfioly,
5 lyžíc oleja,
2 lyžice múky,
citrónová šťava,
mlieko,
zelená petržlenová vňať,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.12/5

Hodnotenie: 2.1/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené a umyté kurča rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Karfiol, varený v mierne osolenej vode, rozdelíme na ružice. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom, rozmiešame a pridáme mlieko. Omáčku za stáleho miešania povaríme, precedíme a ochutíme citrónovou šťavou. Pri podávaní dopĺňame porcie kurčaťa ružičkami karfiolu, prelejeme omáčkou a ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo haluškami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!