Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Dusené kurča po brunšvicky


Prísady

1500 g kurčaťa,
500 g údenej krkovičky (alebo údeného kolena),
200 g čerstvej (alebo mrazenej) kukurice,
250 g vylúpaného čerstvého (alebo mrazeného) bôbu,
375 g paradajok,
375 g zemiakov,
1500 ml vody,
1 cibuľa,
1 viazanička byliniek,
3 zelerové vňate,
1 lyžica tmavého hnedého cukru,
1 lyžica sušenej štipľavej papriky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča rozdelíme na 6 porcií. Dáme ho do panvice spolu s údeným kolenom a zalejeme vodou. Pridáme cukor i bylinky a varíme asi hodinu domäkka. Kurča vyberieme.
Kurací vývar necháme v rajnici znova zovrieť, pridáme nasekanú cibuľu, zeler, nadrobno nasekané paradajky, bôb a varíme asi 20 až 30 minút, kým bôb nezmäkne. Pridáme kukuricu a varíme 10 minút.
Potom pridáme uvarené a cez sitko roztlačené zemiaky, štipľavú červenú papriku a dusíme ďalších 15 minút. Koleno vyberieme z panvice. Vidličkou i nožom oddelíme mäso od kosti, kožu odstránime. Dáme späť do panvice mäso i kurča. Omáčka by mala byť hustá. Ak je lepkavá, prilejeme trochu vody.
K dusenému kurčaťu podávame chlieb.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!