Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dusené kurča na cesnaku a octe


Prísady

1500 g kurčaťa,
90 g masla,
15 strúčikov cesnaku,
2 paradajky,
1 lyžica paradajkového pretlaku,
1 lyžica rastlinného oleja,
250 ml červeného vínneho octu,
250 ml kuracieho vývaru,
1 viazanička byliniek,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.85/5

Hodnotenie: 1.8/5 (39)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča rozdelíme na 6 porcií. Porcie osolíme a okoreníme. Na miernom ohni rozpálime v panvici olej s 15 g masla. Postupne pridáme stehná a kuracie prsia a opekáme dozlata. Vsypeme neolúpané strúčiky cesnaku, zakryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút. Primiešame ocot a varíme 10 minút, potom primiešame paradajkový pretlak.
Nahrubo nakrájame paradajky. Pridáme ich s viazaničkou byliniek do panvice a zmiešame s omáčkou. Prikryjeme pokrievkou a mäso dusíme 10 minút domäkka.
Z panvice vyberieme hotové mäso. Do šťavy vlejeme kurací vývar a 3 až 5 minút povaríme. Precedíme omáčku. Z cesnaku pritom vytlačíme dužinu. Zvyšné maslo nakrájame na kocky. Omáčku necháme znova zovrieť, potom ju odstavíme a pridáme do nej maslo. Pritom ju neprestajne šľaháme a striedavo zohrievame aj odstavujeme. Nevaríme! Napokon všetko dochutíme.
Porcie kurčaťa upravíme na taniere a prelejeme omáčkou. Vhodným doplnkom sú fazuľové struky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!