Prísady
750 g sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na tenké plátky, namočíme do oleja, v ktorom sme rozmiešali soľ spolu s mletým čiernym korením a necháme marinovať v chlade asi 1 hodinu. Zázvorový koreň olúpeme a nakrájame na lístky. Cibuľu nakrájanú nadrobno podusíme na masle spolu s vymiešaným cesnakom dozlata, posypeme karí a trocha podusíme. Potom pridáme nakrájaný zázvor, citrónovú šťavu a kokosové mlieko. Povaríme na veľmi miernom ohni asi 15 minút, preložíme do hrnca a odložíme na teplé miesto.
Na zvyšnom tuku opražíme plátky marinovaného mäsa dohneda, zamiešame ich do odloženej zmesi a podusíme asi 10 minút. Ak máme bambusové výhonky, pridáme ich k mäsu a trocha podusíme (asi 5 minút). Podávame posypané nastrúhaným kokosom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!