Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviečková na karí korení


Prísady

750 g sviečkovice,
2 lyžice masla,
trocha kokosového mlieka z konzervy,
konzervované bambusové výhonky,
nastrúhaný kokos na posypanie,
2 cibule,
4 strúčiky cesnaku,
2 lyžice oleja,
kúsok čerstvého zázvorového koreňa,
karí korenie,
šťava z polovice citróna,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.29/5

Hodnotenie: 2.3/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na tenké plátky, namočíme do oleja, v ktorom sme rozmiešali soľ spolu s mletým čiernym korením a necháme marinovať v chlade asi 1 hodinu. Zázvorový koreň olúpeme a nakrájame na lístky. Cibuľu nakrájanú nadrobno podusíme na masle spolu s vymiešaným cesnakom dozlata, posypeme karí a trocha podusíme. Potom pridáme nakrájaný zázvor, citrónovú šťavu a kokosové mlieko. Povaríme na veľmi miernom ohni asi 15 minút, preložíme do hrnca a odložíme na teplé miesto.
Na zvyšnom tuku opražíme plátky marinovaného mäsa dohneda, zamiešame ich do odloženej zmesi a podusíme asi 10 minút. Ak máme bambusové výhonky, pridáme ich k mäsu a trocha podusíme (asi 5 minút).
Podávame posypané nastrúhaným kokosom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!