Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pečená šunka so slivkami


Prísady

1,
5 kg bravčovej údenej šunky,
8 sušených sliviek,
50 ml koňaku,
korenie karí,
2 PL suchého bieleho vína,
fólia na pečenie,

Jablkové čatní:
100 g strúhaného kokosu
,
1/2 kg jabĺk,
600 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
1 červenú papriku,
150 g kryštálového cukru,
150 ml bieleho vínneho octu,
1 PL horčicových zrniek,
1 ÈL kajanského korenia,
1 ÈL soli,
1/4 l vody


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Šunku umyte, osušte. Doprostred urobte ostrým nožom otvor po celej dĺžke. Slivky umyte a na 30 min. namočte do koňaku. Potom jednu po druhej vtlačte do otvoru v mäse. Mäso napokon zo všetkých strán potriete silnou vrstvou karí, pokvapkajte vínom, vložte do fólie na pečenie a pevne ju uzavrite. Fóliu na vrchu viackrát poprepichujte ihlicou. Pripravené mäso vložte do pekáča a vo vyhriatej rúre pečte asi hodinu. Mäso nechajte vychladnúť vo fólii, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s čatní.

Jablkové čatní: Kokos zalejte vodou a odložte na 15 min. Potom ho sceďte cez čistú utierku, dobre vytlačte a kokosovú šťavu vlejte do hrnca. Pridajte očistené, na drobné kocky nakrájané jablká, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku, cukor, ocot, horčicové zrnká, kajanské korenie, soľ, kokos a pri miernej teplote varte asi jednu hodinu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!