Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bravčové mäso pod perinou


Prísady

bravčové mäso (stehno alebo pliecko),
soľ,
mleté čierne korenie,
sladká paprika
Perinka: 2 vajcia
,
2 dcl mlieka,
3 včerajšie alebo predvčerajšie rožky,
100 g hladkej múky,
dcl bieleho vína,
olej,
korenie,
petržlenová vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.10/5

Hodnotenie: 2.1/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájajte na menšie medajlónky a naklepte z oboch strán. Nasoľte, okoreňte mletým čiernym korením, oreganom, paprikou a korením. Sprudka ho opečte na oleji. Na spodok pekáča dajte trocha oleja a poukladajte opečené mäso. Rýchlo v mise urobte prikrývku na mäso. Zapnite rúru na 220 stupňov. Do misy si nasypte 100 g hladkej múky, pridajte celé dve vajíčka. Nalejte deci vína. Pridajte nakrájanú šunku alebo salám. Do inej misky nalejte dva deci mlieka, hoďte do toho 3 nakrájané rožky na malé kúsky a nechajte ich do seba vsiaknuť mlieko. Rukou to kľudne premiešajte. Potom rožky dajte do zmesi, pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte. Potom osoľte a navrstvite zmes do pekáča na mäso. Dajte piecť, cca 40 minút pri teplote 220 stupňov. Podávať môžete so zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!