Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Karfiol so žĺtkovou omáčkou


Prísady

1 väčší karfiol,
60 g masla,
2 žĺtky,
2‚5 dl vody,
1 lyžicu petržlenovej vňate,
šťavu z jedného citróna,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.64/5

Hodnotenie: 2.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Do hrnčeka dáme žĺtky, vodu, soľ a polovicu masla nakrájaného na kúsky. Hrnček postavíme do kastróla s vodou a za stáleho miešania zahrievame. Keď omáčka zhustne, pridáme 1 lyžičku studenej vody a maslo. Omáčku ochutíme šťavou z citrónu a petržlenovou vňaťou. Omáčkou polievame varený karfiol a ako prílohu podávame varené zemiaky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!