Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zeleninová paella


Prísady

400 g ryže,
6 lyžíc olivového oleja,
800 mlzeleninového vývaru,
1 g šafránu,
250 g farebnýchpaprík,
150 g paradajok,
100 g cibule,
100 g brokolice,
5 strúčikov cesnaku,
150 g póru,
100 g mrkve,
100 g zelenejfazuľky,
1 malú cuketu,
50 g sterilizovanej kukurice,
50 gstrúhaného tvrdého syra,
soľ,
mleté čiernekorenie,
50 g čiernych olív


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.91/5

Hodnotenie: 1.9/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umytú
ryžu podusíme s tromi lyžicami oleja, pridáme časť
vývaru, bobkový list a šafran a varíme desať
minút pod pokrievkou. Paradajky vložíme na dve minúty do vriacej vody, ošúpeme ich, odstránime zrniečka a nakrájame. Necháme vychladnúť. Farebné papriky, brokolicu, cuketu, zelenú fazuľku, pór, mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame. V panvici orestujeme na troch lyžiciach oleja očistenú a nakrájanú
cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú zeleninu a päť minút podusíme. Posolíme a okoreníme.
Pridáme predvarenú ryžu, podľa potreby prilejeme vývar a spolu dusíme asi desať minút. Potom pridáme paradajky a dovaríme. Hotovú paellu posypeme tvrdým strúhaným syrom a ozdobíme
čiernymi olivami a kukuricou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!