Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zmrazená tvarohová bomba


Prísady

500 g nízkotučného tvarohu,
4 žĺtky,
100 ml bieleho vína,
60 ml bieleho rumu,
100 g hrozienok,
100 g kandizovaného ovocia,
150 g čerešní,
50 g čokoládových hobliniek,
1 balíček vanilkového cukru,
200 g práškového cukru,
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry,
1 piškótový korpus\.
Na obloženie: 250 ml šľahačkovej smotany
,
1 malý pohár zaváraných čerešní na ozdobenie,
50 g nasekaných pistácií,
2 lyžice cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1 balíček stužovača šľahačky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.26/5

Hodnotenie: 2.3/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tvaroh zabalíme do utierky a dôkladne vytlačíme. Žĺtky s bielym vínom vyšľaháme vo vodnom kúpeli na hustú penu. Práškový cukor a rum vymiešame dohladka. V mise zmiešame tvaroh, penu a práškový cukor s rumom. Pridáme ostatné prísady a opatrne premiešame. Na dno formy dáme polovicu nakrájaného korpusu, na to rozvrstvíme tvarohovú hmotu a zakryjeme zvyšnou polovicou korpusu. Formu vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Vyklopíme a potrieme smotanou ušľahanou so stužovačom šľahačky a s vanilkovým cukrom. Posypeme cukrom a pistáciami, ozdobíme čerešňami a ešte na chvíľu dáme do mrazničky. Nakrájame na plátky a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!