Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vanilková zmrzlina s rebarborou


Prísady

Suroviny pre 4 osoby :
400 g rebarbory
,
250 g jahôd,
4 lyžice cukru,
šťava z 1 citrónu,
3 lyžice solamylu
na cesto:
125 g múky
,
40 g cukru,
60 g masla,
1 malé vajce,
práškový cukor
naviac:
4 kopčeky vanilkovej zmrzliny
,
niekoľko lístkov mäty


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.22/5

Hodnotenie: 2.2/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rapíky rebarbory olúpeme, konce odrežeme a nakrájame na valčeky. Jahody umyjeme a rozštvrtíme. Rebarboru uvedieme do varu s 250 ml vody, cukrom a citrónovou šťavou a asi 3 minúty varíme klokotom. Pridáme jahody. Solamyl rozmiešame v studenej vode. Hrniec stiahneme z platne, vmiešame solamyl. Ešte raz necháme prejsť varom a dáme vychladnúť. Kompót uložíme približne na 2 hodiny do chladničky.
Premiešame múku, cukor, maslo a vajce a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a na 30 minút položíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a formičkami z neho vypicháme zajačikov. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme na ňom zajačikov a 10 minút pečieme dozlatova v rúre. Posypeme práškovým cukrom. Kompót rozdelíme na taniere, na každý potom do prostriedku dáme jeden veľký kopček vanilkovej zmrzliny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!