Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
Suroviny pre 4 osoby :
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Rapíky rebarbory olúpeme, konce odrežeme a nakrájame na valčeky. Jahody umyjeme a rozštvrtíme. Rebarboru uvedieme do varu s 250 ml vody, cukrom a citrónovou šťavou a asi 3 minúty varíme klokotom. Pridáme jahody. Solamyl rozmiešame v studenej vode. Hrniec stiahneme z platne, vmiešame solamyl. Ešte raz necháme prejsť varom a dáme vychladnúť. Kompót uložíme približne na 2 hodiny do chladničky.
Premiešame múku, cukor, maslo a vajce a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a na 30 minút položíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a formičkami z neho vypicháme zajačikov. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme na ňom zajačikov a 10 minút pečieme dozlatova v rúre. Posypeme práškovým cukrom. Kompót rozdelíme na taniere, na každý potom do prostriedku dáme jeden veľký kopček vanilkovej zmrzliny. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!