Prísady
200 g uhoriek,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ošúpané, umyté šalátové uhorky sa postrúhajú na tenké plátky, mierne osolia a uchovajú v chlade. Očistené rajčiaky, paprika a ošúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na menšie kocky. Zálievka sa pripraví z oleja zmiešaného s horčicou, pridá sa citrónová šťava a najemno nakrájaná cibuľa, ochutí soľou, mletým čiernym korením. Do pripravenej zálievky sa pridajú vytlačené uhorky, ostatné suroviny nakrájané na kocky, zľahka sa premiešajú a nechajú dobre vychladnúť. Pri podávaní sa šalát navrchu posype nastrúhaným ovčím syrom kaškavalom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!