Kefalónia | Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |

Najnovšie recepty

Šopský šalát


Prísady

200 g uhoriek,
200 g papriky,
200 g rajčiakov,
200 g jabĺk,
1 lyžičku soli,
1 lyžičku horčice,
3 lyžice oleja,
mleté čierne korenie,
1 cibuľu,
1 citrón,
100 g ovčieho syra\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.8/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ošúpané, umyté šalátové uhorky sa postrúhajú na tenké plátky, mierne osolia a uchovajú v chlade. Očistené rajčiaky, paprika a ošúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na menšie kocky. Zálievka sa pripraví z oleja zmiešaného s horčicou, pridá sa citrónová šťava a najemno nakrájaná cibuľa, ochutí soľou, mletým čiernym korením. Do pripravenej zálievky sa pridajú vytlačené uhorky, ostatné suroviny nakrájané na kocky, zľahka sa premiešajú a nechajú dobre vychladnúť. Pri podávaní sa šalát navrchu posype nastrúhaným ovčím syrom kaškavalom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!