Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pikantný šalát I


Prísady

100 g zemiakov,
soľ,
400 g zeleru,
50 g anglickej slaniny,
5 až 6 lyžíc octu,
1 lyžičku cukru,
mleté biele korenie,
2 lyžice oleja,
polovicu hlávky čakankového alebo hlávkového šalátu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.12/5

Hodnotenie: 2.1/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Zeler pokrájame na približne 1 cm veľké kocky, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody a asi 5 minút varíme. Slaninu nakrájame na kocky a do chrumkava opečieme. Vo vypečenom tuku zamiešame ocot s cukrom, soľou a korením, môžeme pridať aj trochu vody. Zašľaháme olej. Èakanku natrháme na kúsky. Uvarené zemiaky rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou. Takto pripravené pyré postupne vmiešame do marinády. Zeler potom zlejeme a spolu s čakankou a slaninou dáme na taniere. Pokvapkáme marinádou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!