Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Šalát Aida


Prísady

250 g údenej ryby,
250 g homárieho mäsa (čerstvo uvareného alebo konzervovaného),
2 avokáda,
1 žltý melon,
2 červené cibule,
šťava z 1 citróna,
2 zväzky medovky\.
Dresing: 40 ml likéru Maraschino (Luxardo)
,
2 lyžice štipľavej horčice,
100 ml olivového oleja,
70 ml octu,
100 ml mäsového vývaru,
šťava z 2 citrónov,
trocha cukru,
mleté čierne,
korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.89/5

Hodnotenie: 1.9/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Údenú rybu vykostíme a rozdelíme na kúsky. Homárie mäso nakrájame na kúsky. Avokádo rozpolíme, zbavíme jadier, dužinu vyberieme, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Melón rozpolíme a čajovou lyžičkou vyberieme jadrá. Potom polovičky melóna ešte rozštvrtíme, ostrým nožom oddelíme dužinu od kôry a nakrájame ju na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Medovku preberieme, umyjeme a nadrobno nasekáme. Všetky prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Na dresing zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej, ocot, horčicu a mäsový vývar. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Aromatizujeme likérom. Pridáme do šalátu, necháme postáť v chladničke asi 10 minút a môžme podávať.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!