Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Miešaný taliansky šalát


Prísady

100 g mladých listov špenátu,
1 hlávka červenej čakanky,
1 malý rímsky šalát\.
Dresing: 2 vajcia uvarené natvrdo
,
200 ml bieleho vína,
2 lyžice horčice,
150 ml olivového oleja,
pol šálky octu,
šťavu z 2 citrónov,
zväzok zelenej petržlenovej vňate,
pol zväzku estragónu,
pol zväzku mäty piepornej,
trochu cukru,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.1/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Špenát očistíme, umyjeme a potrháme na kúsky. Takisto pripravíme aj listy červenej čakanky. Èakanku rozpolíme, hlúb vyrežme, listy umyjeme a nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm. Rímsky šalát preberieme, umyjeme a potrháme na menšie kúsky. Na dresing zmiešame olej, ocot, biele víno, citrónovú šťavu a horčicu. Uvarené vajcia olúpeme, nasekáme a spolu s nasekanými bylinkami zamiešame do dresingu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Nalejeme na šalát, zľahka premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň 15 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!