Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kurací šalát so šampiňónmi


Prísady

2 kuracie stehná,
100 g šampiňónov,
40 g masla,
štvrťka zeleru,
1 kyslá uhorka,
2 lyžice majonézy,
chren,
worchestrová omáčka,
200 ml hydinového vývaru,
na hrot noža práškového cukru\.

Na ozdobenie: Hlávkový šalát
,
olej,
lyžica citrónovej šťavy,
trocha práškového cukru,
mleté biele korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené a osolené kuracie stehná prudko opečieme na masle, prikryjeme a dusíme za občasného polievania hydinovým vývarom asi 30 minút. Medzitým šampiňóny očistíme a nakrájame na lístky, zeler nastrúhame a uhorku nakrájame na kolieska. Udusené stehná necháme vychladnúť, vykostíme a mäso nakrájame na hrubšie rezance. Do zvyšku tuku a hydinového vývaru pridáme zvyšok masla, podusíme na ňom nakrájané šampiňóny, vyberieme ich do misy, osolíme a necháme vychladnúť. Potom k nim pridáme nakrájané mäso, zeler, uhorku, majonézu, v ktorej sme rozmiešali nastrúhaný chren a worcestrovú omáčku. Dobre premiešame, trochu osolíme, osladíme a necháme odpočívať na chladnom mieste asi 30 minút. Hlávkový šalát umyjeme, ochutíme zálevom pripraveným z oleja, citrónovej šťavy, zo soli, z mletého bieleho korenia a cukru, urovnáme ho na misu a zakryjeme pripraveným hydinovým šalátom. Podávame s hriankami natretými maslom a s bielym vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!