Kefalónia | Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |
Najnovšie recepty
Prísady
2 hlávky šalátu,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Uvaríme vajcia na tvrdo/asi 10 minút/. Opláchneme studenou vodou, ošúpeme a posekáme úplne nadrobno. Očistíme šalát, umyjeme uhorku, môžeme ju prípadne i ošúpať, pokrájame ju na tenké plátky. Umyjeme paradajky, vyrežeme ostrým nožom hlúby a pokrájame na plátky. Ošúpeme cibuľu na rezance, druhú nesekáme nadrobno. Vymiešame na marinádu olej, ocot, soľ, mleté čierne korenie a nadrobno posekanú cibuľu. Pripravíme na tanier šalátové listy, uhorku, rajčiny, rezance cibule, zelené a čierne olivy. Posypeme lístočkami oregana. Rozdelíme ovčí syr na kúsky a poukladáme na šalát. Potom polejeme šalát marinádou a posypeme nadrobno posekaným vajcom. Pokvapkáme olivovým olejom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!