Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Grécky šalát s olivami


Prísady

2 hlávky šalátu,
1 šalátová uhorka,
2 paradajky,
1/4 kg slaného ovčieho syra,
15 dkg čiernych olív,
15 dkg zelených olív,
2 červené cibule,
1 zväzok oregana,
2 vjacia,
olivový olej,
vínny ocot,
soľ,
mleté čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Uvaríme vajcia na tvrdo/asi 10 minút/. Opláchneme studenou vodou, ošúpeme a posekáme úplne nadrobno. Očistíme šalát, umyjeme uhorku, môžeme ju prípadne i ošúpať, pokrájame ju na tenké plátky. Umyjeme paradajky, vyrežeme ostrým nožom hlúby a pokrájame na plátky. Ošúpeme cibuľu na rezance, druhú nesekáme nadrobno. Vymiešame na marinádu olej, ocot, soľ, mleté čierne korenie a nadrobno posekanú cibuľu. Pripravíme na tanier šalátové listy, uhorku, rajčiny, rezance cibule, zelené a čierne olivy. Posypeme lístočkami oregana. Rozdelíme ovčí syr na kúsky a poukladáme na šalát. Potom polejeme šalát marinádou a posypeme nadrobno posekaným vajcom. Pokvapkáme olivovým olejom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!