Kefalónia | Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |
Najnovšie recepty
Prísady
1 hlávka čínskej kapusty,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zeler olúpeme, vložíme do osolenej a okyslenej vody a asi 20 minút varíme domäkka. Uvarený zeler necháme odkvapkať, nakrájame na plátky a potom na širšie rezance. Vložíme ich do misy, ktorú sme vyložili niekoľkými listami čínskej kapusty, a pokvapkáme ich citrónom. Pridáme na prúžky nakrájanú šunkovú salámu a nahrubo postrúhanú mrkvu. Zvyšok čínskej kapusty pokrájame na jemné prúžky a vmiešame do šalátu. Všetko posypeme nasekanou pažítkou alebo žeruchou a prelejeme zálievkou, ktorú sme namiešali z octu a vody, citrónovej šťavy, cukru, korenia a tatátskej omáčky. Šalát môžeme ozdobiť varenými vajciami, nastrúhaným syrom a pod.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!