Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jesenný šalát


Prísady

1 hlávka čínskej kapusty,
l zeler,
pažítka /alebo žerucha/,
1 menšia mrkva,
50 g šunkovej salámy,
soľ,
ocot,
citrón\.
Zálievka: 1 lyžica vody
,
1 lyžica octu,
1 lyžica citrónovej šťavy,
1/2 lyžičky cukru,
štipka bieleho korenia,
2 lyžice tatárskej omáčky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.85/5

Hodnotenie: 1.9/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zeler olúpeme, vložíme do osolenej a okyslenej vody a asi 20 minút varíme domäkka. Uvarený zeler necháme odkvapkať, nakrájame na plátky a potom na širšie rezance. Vložíme ich do misy, ktorú sme vyložili niekoľkými listami čínskej kapusty, a pokvapkáme ich citrónom. Pridáme na prúžky nakrájanú šunkovú salámu a nahrubo postrúhanú mrkvu. Zvyšok čínskej kapusty pokrájame na jemné prúžky a vmiešame do šalátu. Všetko posypeme nasekanou pažítkou alebo žeruchou a prelejeme zálievkou, ktorú sme namiešali z octu a vody, citrónovej šťavy, cukru, korenia a tatátskej omáčky. Šalát môžeme ozdobiť varenými vajciami, nastrúhaným syrom a pod.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!