Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaky zapečené s mletým mäsom


Prísady

2 cibule,
2 strúčiky cesnaku,
3 lyžice olivového oleja,
450 gmletého mäsa,
4 mrkvy,
1 lyžička tymiánu,
700 g zemiaky,
3 lyžice masla,
2 lyžice hladkej múky,
300 ml vývaruz MAGGI Bujoxu,
100 ml smotany,
100 g strúhaného čedaru,
soľ,
korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.45/5

Hodnotenie: 3.5/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu a cesnak olúpeme, jemne posekáme a vypražíme na rozohtriatom oleji. Pridáme mleté mäso a opečieme zo všetkých strán.
Prisypeme olúpanú a jemne nakrájanú mrkvu a opekáme spoločne.
Ochutíme tymiánom, osolíme a okoreníme.
Zemiaky olúpeme,
nakrájame na plátky a 10 min. varíme v osolenej vode. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a opečieme na 2 lyžiciach masla. Do formy kladieme vrstvu zemiakov, mäsa a opať zemiaky.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Múku opražíme na 1 lyžici masla, vmiešame vývar z MAGGI Bujoxu a smotanu, necháme vzkypieť, osolíme, okoreníme a nalejeme na pokrm. Posypeme syrom a pečieme dozlata asi 30 min.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!