Prísady
100 g uvareného údeného (pečeného) bravčového mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, vàšky skrojíme a vnútro vydlabeme. Slaninu rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Primiešame na plátky nakrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Mäso rozotrieme s vajcom, pridáme udusené a vychladnuté huby, petržlenovú vňať, mleté mäso, korenie a soľ. Všetko dobre vymiešame. Vzniknutou zmesou naplníme pripravené zemiaky, poukladáme ich do ohňovzdornej misy, ktorú sme vymastili a vysypali strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Keď sú zemiaky mäkké, posypeme ich nastrúhaným syrom a ešte na chvíľu zapečieme. Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a ozdobíme pažítkou. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahšie jedlo na večeru.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!