Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaky plnené mäsovou plnkou


Prísady

100 g uvareného údeného (pečeného) bravčového mäsa,
30 g údenej slaniny,
4 veľké zemiaky,
1 vajce,
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany,
2 lyžice nastrúhaného syra,
50 g húb,
20 g masla,
pol cibule,
tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie ohňovzdornej misy,
pažítka,
zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, vàšky skrojíme a vnútro vydlabeme. Slaninu rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Primiešame na plátky nakrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Mäso rozotrieme s vajcom, pridáme udusené a vychladnuté huby, petržlenovú vňať, mleté mäso, korenie a soľ. Všetko dobre vymiešame. Vzniknutou zmesou naplníme pripravené zemiaky, poukladáme ich do ohňovzdornej misy, ktorú sme vymastili a vysypali strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Keď sú zemiaky mäkké, posypeme ich nastrúhaným syrom a ešte na chvíľu zapečieme. Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a ozdobíme pažítkou. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahšie jedlo na večeru.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!