Prísady
6 veľkých zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, po dĺžke pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky. Posolíme ich, obalíme postupne v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach, strúhanke a vypražíme na oleji z oboch strán dozlatista. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme očistené šampiňóny pokrájané na plátky, poslíme ich a na miernom plameni udusíme domäkka. Potom huby poprášime múkou a dobre premiešame. V miske rozmiešame smotanu s horčicou, dochutíme soľou a cukrom. Zmesou zalejeme šampiňóny, pridáme 200 ml vody a omáčku necháme prevariť. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!