Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vyprážané zemiaky so šampiňónovým krémom


Prísady

6 veľkých zemiakov,
4 vajcia,
hladká múka,
strúhanka,
soľ,
olej\.
Krém:250 g šampiňónov
,
1 menšia cibuľa,
250 ml smotany na šľahanie,
2 lyžice polohrubej múky,
2 lyžice horčice,
2 lyžičky cukru,
petržlenová vňať,
soľ,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.90/5

Hodnotenie: 1.9/5 (10)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, po dĺžke pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky. Posolíme ich, obalíme postupne v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach, strúhanke a vypražíme na oleji z oboch strán dozlatista. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme očistené šampiňóny pokrájané na plátky, poslíme ich a na miernom plameni udusíme domäkka. Potom huby poprášime múkou a dobre premiešame. V miske rozmiešame smotanu s horčicou, dochutíme soľou a cukrom. Zmesou zalejeme šampiňóny, pridáme 200 ml vody a omáčku necháme prevariť. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!