Prísady
Surové zemiaky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Menšie zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme. Bryndzu vymiešame s paprikou, posekanou cibuľkou a nadrobno pokrájanou šunkou. ( Namiesto bryndze môžeme použiť plesnivý syr). Touto zmesou naplníme polovice zemiakov, druhou polovicou ich prikryjeme, posypeme rascou a na každý zemiak dáme plátok slaniny. Upečieme v rúre na oleji alebo masti.
INÝ SPÔSOB: Na plnku stačí vymiešať bryndzu s maslom, osoliť a okoreniť ( na 300 g zemiakov 70 g bryndze a 30 g masla), naplníme vydlabané polovice zemiakov, spojíme ich, obtočíme plátkom slaniny a necháme zapiecť. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!