Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tatranské zemiaky


Prísady

Surové zemiaky,
bryndza,
červená sladká paprika,
cibuľa,
šunka (šunková saláma),
rasca,
slanina,
olej alebo masť


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.53/5

Hodnotenie: 2.5/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Menšie zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme. Bryndzu vymiešame s paprikou, posekanou cibuľkou a nadrobno pokrájanou šunkou. ( Namiesto bryndze môžeme použiť plesnivý syr). Touto zmesou naplníme polovice zemiakov, druhou polovicou ich prikryjeme, posypeme rascou a na každý zemiak dáme plátok slaniny. Upečieme v rúre na oleji alebo masti.
INÝ SPÔSOB: Na plnku stačí vymiešať bryndzu s maslom, osoliť a okoreniť ( na 300 g zemiakov 70 g bryndze a 30 g masla), naplníme vydlabané polovice zemiakov, spojíme ich, obtočíme plátkom slaniny a necháme zapiecť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!