Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Staropražské zemiaky


Prísady

1 kg zemiakov,
100 g masla,
4 vajcia,
šálka hustej smotany,
100 g šunky,
soľ,
mleté čierne korenie,
muškátový kvet,
strúhanka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vopred uvarené a olúpané zemiaky rozdelíme na polovice. Jednu nakrájame na plátky a druhú prelisujeme alebo nastrúhame. Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vyložíme plátkami zemiakov. 50 g masla vyšľaháme s vajcami do peny, pridáme nastrúhané zemiaky, soľ, korenie, štipku muškátového kvetu a na kocky nakrájanú šunku. Všetko dobre premiešame a uložíme na zemiaky do zapekacej misky. Povrch pokropíme zvyškom masla, zapečieme. Potom zalejeme rozšľahanou smotanou a dopečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!