Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Paska


Prísady

1 kg hladkej múky,
250g masla,
50g droždia,
200g tvarohu,
2 vajcia,
1/2 l mlieka,
4 žĺtky,
1 vanilkový cukor,
citrónová kôra,
troška soli


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.70/5

Hodnotenie: 1.7/5 (10)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Droždie s trochou cukru a dvoma lyžicami vlažného mlieka zmiešame na riedku kašičku - kvások. Keď kvások vzíde, pridáme k nemu do misy cukor, múku rozpustený tuk a mlieko, do ktorého sme vmiešali soľ a vajce. Vareškou vypracujeme cesto. Tretinu cesta odoberieme a vmiešame doň tvaroh. Obe časti necháme vykysnúť. Okrúhly plech vymastíme, naspokod položíme cesto bez tvarohu. Z cesta s tvarohom vyformujeme šúľok a celé prikryjeme zvyšným cestom. Potrieme vajcom a pečieme do zlatista.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!