Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Nákyp z kyslej kapusty


Prísady

750 g zemiakov,
soľ,
2 PL masla,
4 PL horúceho mlieka,
mleté čierne korenie,
1 cibuľa,
350 g klobásky,
1 PL oleja,
1 ÈL červenej papriky,
trochu majoránky,
5 PL bieleho vína,
500 g kyslej kapusty,
250 ml kyslej smotany


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Zlejeme, popučíme. Na minimálnom plameni rozpustíme 1 PL masla a spolu s horúcim mliekom vmiešame do zemiakov. Dochutíme soľou a mletým korením. Ošúpanú cibuľu spolu s klobásou nakrájame na kolieska a na rozohriatom oleji ich krátko opečieme. Osolíme, dochutíme koreninami a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a na minimálnom ohni dusíme asi 10 minút. Druhou lyžicou masla vymastíme pekáč, na dno rozotrieme zemiakové pyré, naň navrstvíme klobásovú zmes a napokon vyžmýkanú nakrájanú kyslú kapustu. Povrch polejeme kyslou smotanou a posypeme mletou paprikou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!