Prísady
750 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Zlejeme, popučíme. Na minimálnom plameni rozpustíme 1 PL masla a spolu s horúcim mliekom vmiešame do zemiakov. Dochutíme soľou a mletým korením. Ošúpanú cibuľu spolu s klobásou nakrájame na kolieska a na rozohriatom oleji ich krátko opečieme. Osolíme, dochutíme koreninami a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a na minimálnom ohni dusíme asi 10 minút. Druhou lyžicou masla vymastíme pekáč, na dno rozotrieme zemiakové pyré, naň navrstvíme klobásovú zmes a napokon vyžmýkanú nakrájanú kyslú kapustu. Povrch polejeme kyslou smotanou a posypeme mletou paprikou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!