Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Krušnohorské brambrdle


Prísady

zemiaky,
500 g mäkkého tvarohu,
500 g polohrubej múky,
cibuľa,
masť,
mlieko,
čierne mleté korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5

Hodnotenie: 2.1/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme, okoreníme.
„Smotánka“:
250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme. Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto. Osolíme, okoreníme. Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy. Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie!) Pirohy varíme vo vriacej vode. Hotové pirohy vyplávajú nahor. Scedíme a necháme odkvapkať. Potom pirohy dobøe premiešame s cibuľkou.
Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami. Zapíjame kyslým mliekom














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!