Prísady
zemiaky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme, okoreníme.
„Smotánka“: 250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme. Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto. Osolíme, okoreníme. Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy. Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie!) Pirohy varíme vo vriacej vode. Hotové pirohy vyplávajú nahor. Scedíme a necháme odkvapkať. Potom pirohy dobøe premiešame s cibuľkou. Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami. Zapíjame kyslým mliekom |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!