Prísady
200 g hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, cukor, rum, žĺtok, trochu mlieka a vypracujeme hladké cesto. Oddelíme dve tretiny, rozvaľkáme na plát, ktorý vložíme do tukom vymazanej a múkou vysypanej formy so zvýšenými okrajmi. Zo zostávajúcej tretiny cesta si pripravíme mriežky. Tvaroh zmiešaný s cukrom roztrieme na koláč. Bielkový sneh s brusnicami roztrieme na tvaroh, položíme mriežky, ktoré potrieme bielkom a v stredne vyhriatej rúre upečieme.Plnka: Mäkký tvaroh zmiešame s cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme vanilkový cukor a zľahka primiešame brusnice.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!