Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jemné pagáčiky


Prísady

3 žĺtky,
lyžičku soli,
50 g rastlinného tuku,
50 g droždia,
300 g pomletých škvariek,
téglik pochúťkovej kyslej smotany,
vajce,
200 ml mlieka,
trochu cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V osladenom mlieku necháme vykysnúť droždie.Kvások pridáme k múke, pridáme žĺtky, smotanu a soľ.Vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho a potrieme škvarkami.Preložíme ako obálku, potom ešte napoly a necháme 20 minút podkysnúť. Opäť rozvaľkáme, preložíme a necháme podkysnúť. Opakujeme tri razy. Na štvrtý raz cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rozpálenej rúry.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!