Prísady
huby,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Očistené a pokrájané huby dáme zavariť do vinného octu s korením a cibuľou, pokrájanou na kolieska. Povarené necháme odkvapkať, naložíme do skiel a zalejeme octom. Korenia vrstvíme s hubami. Viečka len priložíme, sklá ešte natesno nezatvárame. Po 3-4 dňoch ocot zlejeme, prevaríme, necháme vychladnúť a opäť ním zalejeme huby. Tento postup zopakujeme ešte raz po ďalších 3 – 4 dňoch. Potom sklá zavrieme napevno. V octe zavárame malé hríbiky, rídziky, kuriatka a podobne. Menšie huby zavarujeme celé a tie väčšie ( ale tiež čerstvé a tvrdé ) rozkrojíme na 2 – 3 kusy.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!