Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Bryndzovníčky z krehkého cesta


Prísady

hladká múka 250g,
maslo 130g,
kyslá smotana 3 dl,
1 kávová lyžička soli\.
Náplň: bryndza 150g
,
soľ,
pažítka,
vajce 1ks,
zemiaky 80g,
kyslá smotana 3 PL,
krupica 1 PL


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na dosku dáme hladkú múku, nasekáme maslo, pridáme soľ a podľa potreby kyslú smotanu. Vypracované cesto na tenko rozvaľkáme a guľatou formičkou (priemer asi 6 - 8 cm) vykrajujeme kolieska a natierame náplňou tak, aby zostal 1cm okraj, ktorý je potrebné zdvihnúť do výšky. Bryndzovníčky potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme a do ružova upečieme. Náplň pripravíme z bryndze, pridáme uvarené a prelisované zemiaky, nadrobno nakrájanú pažítku, vajce, soľ, trochu múky a smotany.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!